2009.04.16. 15:18
Egy felmérés szerint csak minden tizedik hidegkonyhai készítmény ehető
<p>22 hidegkonyhai készítményből csupán 2 mintát talált tökéletesnek az a teszt, amelyet a fogyasztók magazinja, a www.kosarmagazin.hu legutóbb végzett. A többi íze köszönő viszonyban sem volt az elvárttal, sőt, szinte ehetetlennek bizonyult.</p>
A magazin tesztelői szerint akadt franciasaláta, aminek az íze ecetes krumplifőzelékre emlékeztetett, a benne lévő zöldségek nyersek voltak, a mártás pedig egyáltalán nem emlékeztetett a tartárra. Egy másik cég franciasalátája hagyma ízű volt és szintén kemény volt benne a répa. Egy harmadik mintánál pedig a franciasaláta avas illatú volt.
Más hidegkonyhai készítményeknél sem tapasztaltak jobb minőséget a tesztelők: az egyik párizsi saláta erősen ecetes illatú, és savanyú volt. Összetevői között 40 százalékban a szalámi szerepelt, holott ez a dobozon egyáltalán nem volt feltüntetve. A mexikói babsaláta enyhén romlott illatát a tesztelők szerint a benne lévő borsó erjedése okozhatta. A majonézes kukoricasaláta zsíros és jellegtelen volt, a korhelysalátában fás növényi szármaradványokat is találtak, a vitaminsaláta dobozát késsel sem volt könnyű felnyitni, a sonkatekercsekben lévő tormakrém pedig egyáltalán nem emlékeztet a torma ízére.