Friss hírek

2009.04.17. 13:45

EGÉSZSÉG - Az angolok nem tudják, hogy az alkohol hízlal

<p>Az angolok 40 százaléka nem tudja, hogy egy pohár bor ugyanannyi kalóriát tartalmaz (120-at), mint egy szelet sütemény. Ez egy olyan felmérésből derült ki, amelyet az alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó kormányzati kampány keretében végeztek.</p>


A "Tudd, hol a határ" elnevezésű kampány nemcsak azt igyekszik tudatosítani, hogy a szeszes italoknak magas az energiaértékük, hanem azt is, hogy a kiadós italozást gyakran szintén egészségtelen reggeli követi.

A 2 ezer angol vett részt a felmérésben - ismertette a BBC brit közszolgálati hírportál.

A brit egészségügyi minisztérium egyidejűleg adatokat tett közzé az alkoholfogyasztás hizlaló hatásáról. Ezek szerint hetente 5-6 üveg sör legurítása egy év alatt egyenértékű 221 fánk elpusztításával.

Az átlagos angol borivó havonta 2 ezer kalóriát hörpint fel. Ez egy év alatt annyi, mintha 38-cal több marhassültes vacsorát fogyasztana el.

A BBC idéz egy táplálkozástudományi szakembert, aki szerint a legtöbb ember habozik megenni egy pohár tejszínhabot, de gondolkodás nélkül ledönt néhány üveg sört, holott a kettőnek ugyanakkora a kalóriatartalma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!