Friss hírek

2009.04.09. 08:09

Drogellenes rendőröket robbantottak fel Afganisztánban

<p>Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy rendőrségi konvoj mellett csütörtökön Afganisztánban - közölte az AFP helyi hivatalos forrásokra hivatkozva. A támadásban legalább öt rendőr életét vesztette.</p>

A dél-afganisztáni Lashkar Gah városában a rendőrség egyik konvoja várakozott, amikor az öngyilkos merénylő gyalog megközelítette az egységet, majd beindította a testére erősített robbanószerkezetet. "Öt rendőr hősi halált halt, ketten megsebesültek" - mondta Kamaludin Khan, tartományi rendőrfőnök-helyettes csütörtökön a francia hírügynökségnek. A rendőrök a kábítószer elleni küzdelemben vettek részt. Khan "Afganisztán ellenségeit" nevezte meg elkövetőként - a hivatalos szóhasználatban a tálibokat nevezik így az ázsiai országban.

Afganisztánban állítják elő a világ heroin mennyiségének legalább 90 százalékát egy ENSZ-jelentés szerint. A piac a radikális muszlimok egyik legfontosabb bevételi forrása. A kormány az országban állomásozó nemzetközi erőkkel közösen harcot hirdetett a heroin alapanyagául szolgáló máktermesztés ellen, de egyelőre kevés eredménye van a törekvésnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!