Friss hírek

2009.04.24. 14:01

Demszky: Hunvald György lemondásával feloldható a patthelyzet

<p>Hunvald György lemondásával feloldható lesz a patthelyzet a Fővárosi Közgyűlésben - áll Demszky Gábor pénteki közleményében. A főpolgármester bízik benne, hogy rövid időn belül elfogadhatják a főváros idei költségvetését, így az előkészített uniós nagyberuházások is elindulhatnak a nyár folyamán. A liberális politikus közleményében hozzátette: folytatni kívánják a költségvetésről kezdett egyeztetéseket az ellenzéki pártokkal.</p>

Hunvald György Budapest érdekeire tekintettel meghozta döntését, így ha az MSZP megnevezi azt a politikust, aki a 2006-os önkormányzati listáról a leköszönő képviselő helyére lép, hamarosan ismét teljes létszámban ülésezhet a Fővárosi Közgyűlés - áll a főpolgármester közleményében. Demszky Gábor hozzátette: folytatni kívánják költségvetésről kezdett egyeztetéseket az ellenzéki pártokkal, hiszen a koalíciós többség helyreállása nem indok arra, hogy a megkezdett közös munka megszakadjon. A liberális politikus szerint ugyanis az eddigi találkozókon bebizonyosodott, hogy a fővárosi ellenzéki pártok - elsősorban az MDF és a KDNP - megértik Budapest problémáit, és készek a realitásokból kiindulni költségvetési javaslataik megfogalmazásakor.

A Független Hírügynökség információi szerint az idei költségvetésről - a koalíciós többség helyreállásával - 10 napon belül egy rendkívüli közgyűlésen dönthetnek a képviselők. Az új büdzséről a jövő csütörtöki rendes közgyűlésen várhatóan még nem szavaznak.

Hunvald György pénteken tájékoztatta az MSZP-t arról, hogy lemond fővárosi közgyűlési képviselői mandátumáról. A februárban előzetes letartóztatásba helyezett erzsébetvárosi polgármester erről ügyvédjén keresztül értesítette az MSZP-t. A politikust egyebek mellett hűtlen kezeléssel, okirat-hamisítással és hivatali vesztegetés gyanúsítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!