Friss hírek

2009.04.08. 12:46

Bővítik a meglepően népszerű német autóvásárlás-támogató programot

<p>A német kormány szerdán ötmilliárd euróra bővítette az autóvásárlás fellendítésére indított népszerű programjának költségvetését - közölte az AFP francia hírügynökség egy német kormányzati tiszségviselőre hivatkozva. A német kormány 2500 eurós támogatást ad azoknak az autóvásárlóknak, akik roncsként leadják legalább kilencéves autójukat, és helyette egy legfeljebb egyéves járművet vásárolnak.</p>

A német gazdaságélénkító csomag részeként az év elején elindított programra eredetileg 1,5 milliárd eurót tett félre a német kormány, amely hatszázezer embernek volt elég. A program sikeressége miatt több mint háromszorosára növelték az összeget, így kétmillióan használhatják ki a kormánytámogatást.

Abban az esetben, ha a programra szánt pénz már az éve vége előtt elfogyna, a német kormány nem tervez újabb bővítéseket.

A program nagy sikeressége a kormányzati tisztségviselőket, és az autóipart is meglepte. A márciusban nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint csak az első két hónap alatt 347 ezren éltek az első kormánysegítséggel, amely hatszázezer ember számára volt elég. A németországi autóeladások februárban 21,5 százalékkal, márciusban pedig negyven százalékkal nőttek, miközben az eurózóna országaiban szinte mindenhol csökkentek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!