Friss hírek

2009.04.18. 11:54

Bolíviai merénylet-kísérlet: a magyar rendőrséget még nem keresték

<p>Egyelőre nem érkezett az Interpoltól semmilyen megkeresés a magyar rendőrséghez Eduardo Rózsa Flores és társai meggyilkolásával kapcsolatban - közölte Bencze József országos rendőrfőkapitány.</p>

Bencze József országos rendőrfőkapitány szombaton délelőtt újságíróknak azt mondta, hogy a magyar rendőrség már összegyűjtötte a saját nyilvántartásából azokat az adatokat, amelyeket az érintettekről tud. Arra a kérdésre, hogy tartanak-e házkutatásokat is, vagy feltérképezik-e kapcsolatrendszerüket, azt mondta: a rendőrség minden információt összegyűjt a lehetséges eszközökkel. Házkutatást ugyanakkor csak akkor tarthanak, ha alapos ok van rá, ez egy külföldről érkező jogsegély lehetne. Ilyen azonban egyelőre nem érkezett.

Evo Morales, bolíviai államfő csütörökön közölte Venezuelában, hogy a titkosszolgálat értesítette egy ellene is tervezett merényletről. Ezért utasította az alelnököt, hogy irányítsa a biztonsági erőket Santa Cruz egyik szállodájához, ahol végül tűzharc után három embert megöltek, kettőt pedig őrizetbe vettek.
Az eddigi információk szerint az áldozatok a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Eduardo Rózsa Flores, a román állampolgárságú Magyarosi Árpád és az ír Duayer Michel Martin. Az egyik letartóztatott pedig a szintén magyar Tóásó Előd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!