Friss hírek

2009.04.23. 21:18

Az OTP-nek nincs, de a kisbefektetőknek lehet követelése Sorossal szemben - Inforadio

<p>Az OTP-nek nincs követelése Soros György cégével, a Soros Fund Management LLC-vel szemben - mondta csütörtökön a Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette azonban, jogos lehet a befektetők kártérítési igénye, hiszen voltak közöttük, akik hitelből vettek részvényt, és az árfolyam csökkenésekor nekik plusz fedezetet kellett nyújtaniuk a hitelintézeteknek.</p>

Csányi közölte, a bank feljelentette a céget a piac tisztességtelen befolyásolásának gyanúja miatt, és bejelentés tettek a PSZÁF-hoz is az OTP-részvények elleni, október 9-i tőzsde akciói miatt.

Csányi Sándor úgy véli: jogos lehet a befektetők kártérítési igénye, hiszen voltak közöttük, akik hitelből vettek részvényt, és az árfolyam csökkenésekor nekik plusz fedezetet kellett nyújtaniuk a hitelintézeteknek. Az OTP jogászai még vizsgálják, hogy tehet-e lépéseket a bank a kisbefektetők érdekében - a döntés egy hónapon belül ezzel kapcsolatban megszületik - mondta Csányi Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!