Friss hírek

2009.04.19. 15:16

Az ír köztársasági elnökkel tárgyal Győr polgármestere

<p>Írországi meghívásra négynapos látogatáson vesz részt a győri önkormányzat delegációja. Az utazás során Borkai Zsolt polgármester több miniszter mellett az ír köztársasági elnökkel is tárgyal.</p>

A delegáció tagjai találkoztak Dublin főpolgármesterével, az Ír Állami Turisztikai Hivatal igazgatójával valamint Írország kulturális, turisztikai és sportminisztere is fogadta az önkormányzati vezetőkből és az üzleti élet képviselőiből álló küldöttséget.

A két ország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatok mellett a felek egy jövőbeli idegenforgalmi együttműködés lehetőségeiről is eszmét cseréltek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bakács László, a győri önkormányzat sajtószóvivője.

A megbeszélésekkel párhuzamosan több győri vonatkozású kulturális program is zajlott Dublinban és Galway - ben. A Győri Balett, a Bolero Fúvósegyüttes, Verebics Ibolya és Balogh Eszter magánénekesek valamint Rákász Gergely orgonaművész is bemutatkozhatott az ír közönségnek.

Az írországi látogatás zárónapján, hétfőn Borkai Zsolt Győr polgármestere Mary McAleese - zel, Írország elnökével talákozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!