Friss hírek

2009.04.24. 20:58

Az evangélikus egyház indokolatlannak tartja a szarvasi iskola megbélyegzését

<p>Indokolatlan a szarvasi evangélikus általános iskola megbélyegzése - áll a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériumának pénteki közleményében. Az egyház kifejti: messzemenően elítéli az etnikai kisebbségek, így a hazai cigányság mindenfajta diszkriminációját, és erre inti lelkészeit, világi tisztségviselőit és minden munkatársát is. A rejtett kamerás felvételeket azonban tisztességtelennek tartják és hangsúlyozzák: az intézményben a roma származású gyerekek szeretetben, mindenfajta megkülönböztetés nélkül tanulnak.</p>

Az RTL Híradó pénteken arról számolt be, hogy egy roma szülő gyerekét elutasította, egy nem roma szülő gyerekét viszont szívesen felvette volna egy szarvasi evangélikus általános iskola ugyanazon a napon. Az igazgatóval és az igazgató-helyettessel folytatott beszélgetést rejtett kamerával rögzítette egy hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó alapítvány. Azt mondták, azért, mert ez a roma gyerek már a sokadik, akit elutasítottak a szarvasi intézményből. Az iskola igazgatója szerint ők nem a származása miatt utasították el a roma gyereket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!