Friss hírek

2009.04.09. 14:13

Az éjjel robbantani akartak - bombagyártókat fogott el az NNI

<p>Robbanószerkezeteket, fegyvereket foglaltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán este több Pest megyei házkutatáskor. Felfedtek egy műhelyt, ahol a bombákat gyártották és alapos okuk van feltételezni, hogy azokat az éjszaka folyamán használták volna a bűnözők. Eddig négy embert fogtak el a titokzatos ügy kapcsán.</p>

A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a nagy erők bevonásával végrehajtott összehangolt akcióban az elsődleges szakértői vélemény szerint három darab robbanószerkezetet, éles lőfegyvert, hetven darab lőszert foglaltak le a nyomozók. Megtalálták azt a műhelyt is, ahol a robbanószerkezeteket előállították. A műhelyben még több robbanóanyag, két másik bomba és az előállításukhoz szükséges eszközök voltak.

Az ügyben egyelőre most is tart az adatgyűjtés és a szakértői vizsgálatok.

Több Pest megyei településen csaptak le a rendőrök, négy embert fogtak el, ellenük robbanóanyaggal visszaélés miatt indult eljárás. A nyomozás eddigi adatai alapján azt feltételezik, hogy a bombákat az éjszaka fel akarták használni a bűnözők, akik közül három ellen az NNI, egyikük ellen pedig a Központi Nyomozó Főügyészség jár el.

A Független Hírügynökség kérdésére az NNI-nél nem kívántak mást elárulni erről az ügyről. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza a Független Hírügynökségnek ennyit mondott, hogy az ügyről egyelőre csak annyit árulhat el, amennyit az NNI is közölt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!