Friss hírek

2009.04.06. 14:50

Áprilistól ismét elindul a Szívbarát Munkahely pályázat

<p>Ismét lehet nevezni áprilistól a Szívbarát Munkahely pályázatra. Az immár harmadik alkalommal indított kezdeményezésre három - kis-, közép- és nagyvállalat - kategóriában lehet pályázni. Idén is azoknak a cégeknek jelentkezését várják, amelyek törődnek munkatársaik szívének egészségével. Az elmúlt két évben egyébként csaknem 250 nevezés érkezett az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) és a Flora közös Szívbarát Munkahely pályázatára.</p>

A munkahelyi stressz leküzdése és a megfelelő munkakörnyezet megteremtése nemcsak a dolgozók, de a cégek, vállalatok érdeke is egyben. A nyugodt, kiegyensúlyozott munkavállalói közösség ugyanis sokkal eredményesebb és hatékonyabb teljesítményre képes. Ezért keresi a Szívbarát Munkahely Pályázat azokat a cégeket, amelyek tesznek dolgozóik kiegyensúlyozottabb mindennapjaiért - mondta a Független Hírügynökségnek Gábor Edina, az OEFI főigazgatója.

A pályázatra idén is azon vállalatok jelentkezését várják, akik törődnek munkatársaik szívének egészségével. Például odafigyelnek arra, hogy mindenkinek legyen ideje és lehetősége a munkaidő alatt egészségesen táplálkozni vagy elősegítik a munkavállalók rendszeres testedzését.

Gábor Edina arról is beszélt, hogy az elmúlt két évben csaknem 250 nevezés érkezett az OEFI és a Flora közös Szívbarát Munkahely pályázatára. A versenybe bárki nevezheti a saját munkahelyét 2009. április 1. és május 31. között. A pályázatot három kategóriában hirdetik meg: kis-, közép- és nagyvállalatok számára. A korábbi évekhez hasonlóan ismét lesz különdíj, amellyel a legaktívabb munkahelyeket díjazzák. Az idei különdíj a vállalati társadalmi szerepvállalást, a jótékonyságot állítja középpontba.

A munkahelyeken előforduló stressz százalékos arányszámait tekintve Finnország, Hollandia, Nagy-Britannia áll az élen, náluk a dolgozók 14-15 százaléka van tartós stressznek kitéve. Ezt a sort Magyarország követi. A legkevésbé stresszesek a mediterrán országok munkavállalói: Portugáliában, Spanyolországban és Olaszországban csupán 4-5 százalékos ugyanez az arányszám.

A Szívbarát Munkahely pályázat részleteiről bővebb információ www.szivbaratmunkahely.hu weboldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!