Friss hírek

2009.04.17. 12:00

A tilalom ellenére, védett területen gyújtogatott egy borsodi gazda

<p>A tilalom ellenére döntött úgy egy gazda csütörtökön, hogy tüzet gyújt az Aggteleki Nemzeti Park területén fekvő földjén. Az erős szél miatt a lángok még határon is átterjedtek - tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Rendőr- főkapitányság.</p>

Az aggteleki gazda azért égetett, hogy utána könnyebben meg tudja művelni földjét. A szél azonban erősen fújt, így a lángok szlovák oldalra is átterjedtek. A magyar és a szlovák tűzoltók közösen, két óra alatt tudták megfékezni a tüzet, amely mindkét országban másfél- másfél hektáron égett. Az esetet súlyosbítja, hogy a gyújtogatás védett területen, az Aggteleki Nemzeti Parkban történt. A gazda pénzbírságra számíthat, és eljárás is indul ellene.

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) a száraz, meleg idő miatt múlt hét szerdától rendelte el az országos tűzgyújtási tilalmat hazánkban, amely szerint az erdőkben és azok határától számított 200 méteren belül, a közutak és a vasúti sínek közelében lévő fás részeken is tilos a tűzrakás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!