Friss hírek

2009.04.09. 20:57

A szlovén kormány visszakéri a volt bankvezér bónuszát

<p>A szlovén kormány csütörtökön felszólította az ország legnagyobb bankjának volt vezetőjét, hogy fizesse vissza a kincstárnak egymillió eurós (300 millió forintos) bónuszát. Marjan Kramar öt év után, idén januárban távozott a 45 százalékban állami tulajdonú Nova Ljubljanska Banka (NLB) éléről.</p>

A szlovén pénzügyminiszter azt mondta, hogy minden legális eszközt igénybe vesznek majd, hogy visszafizettessék a pénzt Kramarral. Franc Krizanic hozzátette, hogy a parlamentben kezdeményezni fogják egy törvény elfogadását, amely korlátozná a vállalatvezetők prémiumának felső határát.

Borut Pahor államfő is elítélte a hatalmas bónuszok rendszerét. Azt mondta, hogy telefonon is felhívta Kramart, hogy elérje a prémium visszafizetését.

Kramar egyébként 2004 és 2007 közötti tevékenysége után kapta az egymillió eurót. 2008-ra nem kapott bónuszt, mert tavaly a NLB nettó nyeresége 60 százalékkal csökkent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!