Friss hírek

2009.04.17. 19:01

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szerint munkatársaik vétlenek a meghalt fogva tartott ügyében

<p>Senki nem hibázott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon annak a férfinak az ügyében, akit februárban a kaposvári börtönből a helyi kórházba szállítottak, ahol meghalt - ezt állapította meg a rendőrség belső vizsgálata. Az ügyészség azonban tovább vizsgálná a rendőrség felelősségét.</p>

Idén január végén tartóztattak le a rendőrök egy karádi férfit, mert a lakásán átalakított pisztolyt és lőszereket találtak. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságról a kaposvári börtönbe vitték. Néhány nap múlva a kaposvári kórházba kellett szállítani, ahol kómába esett és meghalt. Kiderült: a férfit megverték. A katonai ügyészség ezt követően indított vizsgálatot. Gyanújuk a kaposvári börtön börtönőreire terelődött. A börtön parancsnoka akkor azt mondta, már hozzájuk is sérülésekkel került a férfi. Emiatt a rendőrség belső vizsgálatot rendelt el.

A katonai ügyészség pénteken délelőtt elrendelte két börtönőrt őrizetbe vételét. Őket gyanúsítják azzal, hogy a fogvatartott férfit megverték a börtönben. Bögöly Gyula, a Kaposvári Katonai Ügyészség sajtószóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta: tovább folytatják a nyomozást, ki kell deríteni, hogy a bántalmazásban részt vettek-e mások, tisztázni kell, hogy a börtönőrök parancsnokait terheli-e felelősség, valamint tisztázni kell a rendőrség felelősségét is, mivel a fogvatartottat számos sérüléssel szállították át a rendőrkapitányságról a börtönbe.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken közleményben ez utóbbira úgy reagált: a belső vizsgálatot során megállapították, náluk senki sem hibázott. Ezt a vizsgálati eredményt megküldték a katonai ügyészségnek is. Az ügyészség ettől függetlenül tovább vizsgálja a rendőrség felelősségét is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!