Friss hírek

2009.04.24. 13:42

A menopauza idején felboruló hormonháztartás is felelős lehet a szív-és érrendszeri megbetegedésekért.

<p>A közhiedelem úgy tartja, hogy a férfiakat jobban fenyegeti a szív- és érrendszer megbetegedése idehaza mint a nőket, ám a statisztikák és a szakemberek szerint ez nem így van. Sajnos, mindkét nemnél 55-60 százalékos arányban már ez vezet a halálozás kiváltó okai között.</p>

Az egyik komoly probléma az, hogy a nők java része nem is tudja, hogy a jól ismert rizikó tényezők, ugymint a dohányzás, a túlzott alkohol fogyasztás és az egészségtelen táplálkozás mellett, számukra komoly veszélyforrás lehet a változó kor.
Menopauza idején ugyanis felborul a szervezet hormonháztartása, ami magas vérnyomás és koleszterinszint kialakulását hozhatja magával. Ez pedig köztudottan a szívinfarktushoz és más hasonló betegséghez vezető utat kövezi ki számukra.

A "Harc a női szívekért" Alapítvány májusban induló programja a menopauza ambulanciákon zajlik országszerte. A szakemberek ingyenes szűrésekkel, orvosi és életvezetési tanácsokkal segítik a változó korba lépett nőket - mondta el a Független Hírügynökségnek Dr. Császár Albert, az Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A program részleteiről, a helyszínekről és a szűrésekről pontos információt a www.noisziv.hu weboldalon találhatnak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!