Friss hírek

2009.04.09. 12:04

A maradék stratégiai állami vagyon kiárusításától fél a Fidesz és a KDNP

<p>A még állami tulajdonban lévő stratégiai vagyonelemek kiárusítására készül a kormány - állítják Fideszes és KDNP-s képviselők. Az ellenzéki politikusok szerint a Nemzeti Vagyonkezelő lépéseket tesz a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, illetve több regionális vízmű privatizálása érdekében.</p>

Font Sándor (Fidesz) és Medgyasszay László (KDNP) csütörtöki tájékoztatójukon elmondták: szerintük a bábolnai ménesbirtok tudatos elértéktelenítése és magánkézbe játszása zajlik jelenleg is. A politikusok emlékeztettek, hogy a bábolnai cégnek néhány héten belül 800 milliós hitelei járnak le két kereskedelmi bank felé, amelyeknek a vállalat még megmaradt ingatlanai a jelzálogai. Ehhez képest a kft 2008-ra 400 millióval növelte a veszteségét a 800 milliós hitel ellenére többek között azért, mert a hitelből 360 millió forintot utaltak tovább utasításra a vállalat felszámolói felé.
A Fidesz és a KDNP ez utóbbi utalás miatt a Központi Nyomozó Ügyészséghez is fordul csütörtökön, illetve kezdeményezik az új kormány felállása után a mezőgazdasági bizottság összehívását.

Fónagy János és Hadházy Sándor fideszes képviselők szintén csütörtökön arról tartottak tájékoztatót, hogy a Nemzeti vagyonkezelő Tanács döntése értelmében az Észak-magyarországi Regionális Vízmű kezelésébe kerül két másik regionális vízmű. Az ellenzéki képviselők felhívták rá a figyelmet, hogy a privatizációs törvény értelmében egy állami vállalat leányvállalatának magánkézbe adását már nem tiltja a törvény, így szerintük a vízművek privatizálását készíti elő a kormány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!