Friss hírek

2009.04.10. 11:05

A következő hónapban már nem késnek a fizetések a Hospinvestnél az ígéretek szerint

<p>A Hospinvest szerint a dolgozók megkapják péntekre a bérüket minden érintett városban. A cég elnöke a Független Hírügynökségnek pénteken azt mondta: elutalták csütörtök délelőtt a béreket. Minden munkatársukat nem tudják ugyan megkérdezni, de több ponton is ellenőrizték, hogy megérkezett-e a dolgozók fizetése - tette hozzá Kollányi Gábor.</p>

Arra kérdésre, hogy később is csúszhatnak-e fizetések, a vezető úgy válaszolt: egyelőre kiesett 1,2 milliárd forint a költségvetésükből, a következő hónapban azonban már akadálytalanul felhasználhatják OEP-keretüket. Tehát a bérek kifizetésével nem lesz gond - ígérte. Az elnök hozzáfűzte: ezzel együtt meglehetően takarékosan gazdálkodnak majd a pénzeszközeikkel.

A csütörtöki állapot szerint Kollányi Gábor nem tud olyan elindított eljárásról, amit ne vontak volna vissza vagy megelőzte volna az általuk kért csődvédelmet. Rémhírnek nevezte azt a korábbi lapértesülést, hogy a Hospinvest és két leányvállalata ellen előbb indított felszámolási eljárást több beszállító, mint ahogy a cég csődvédelmet kért. A Magyar Nemzet csütörtöki írása szerint ez azt jelentené ugyanis, hogy a csődvédelmet csak akkor adják meg, ha az adós először rendezi tartozásait a felszámolást kezdeményezők felé.

Pócs Alfréd, az egri kórházvédők képviselője péntek délre ígért tájékoztatást arról, hogy a béreket valóban megkapták-e náluk a dolgozók.

A Hospinvest Egerben, Gyöngyösön, Kiskunhalason, Hatvanban és Parádfürdőn működtet kórházat, ezekben összesen 2 és fél ezren dolgoznak és 450 ezer beteget látnak el. Az orvosok és egészségügyi dolgozók múlt péntekre várták a fizetésüket, ezt azonban akkor nem kapták meg, mert a Hospinvest bankja lefoglalta a cég pénzének jelentős részét. Az öt kórház vezetősége a Hospinvesttel közösen az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP) fordult, előleget kértek, hogy ki tudják fizetni a béreket.

A Hospinvest csődvédelmet kért, a Fővárosi Bíróság szerint május 3-a után derülhet ki, hogy megkapják-e. Addig kell megállapodni a hitelezők többségével a fizetési haladékról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!