Friss hírek

2009.04.30. 15:11

A holland királynő szeme láttára rohant egy kocsi a tömegbe- legkevesebb négy halott

<p>Legkevesebb négy ember meghalt, és egy tucatnyi megsebesült, amikor egy autó belerohant a tömegbe a holland királyi család közelében a hollandiai Apeldoorn-ban csütörtökön. A nyugat-hollandiai városban nagy szabású ünnepséget tartottak a Királynő napján.</p>

Beatrix 1938. január 31-én született, és 1980. április 30-án lett uralkodó, miután édesanyja átadta neki a trónt, ezért ezen a napon tartják Hollandiában a Királynő napja nevű ünnepségsorozatot. A holland rendőrség bejelentése szerint egy fekete személyautó rohant bele az egyik emlékműnél várakozó tömegbe, amely arra várt, hogy megnézhessék az ünnepséget. A tragédia a királyi család szeme láttára történt, de az uralkodónak és családtagjainak semmi bajuk nem esett - közölte a rendőrség. A tévéfelvételek azt mutatták, hogy a király család tagjai, akik egy nyitott busz tetején álltak, döbbenten, szinte sokkolva látták, amint a kocsi áttöri a védőkorlátokat, és a szemük láttára belerohan a tömegbe. "Őfelségét és családjának tagjait megrázták az események, és részvétüket fejezik ki az áldozatoknak és hozzátartozóiknak" - áll a Palota közleményében.

A holland hatóságok szerint baleset történt, és egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy merénylet lett volna. A kocsi vezetőjét kórházba vitték, állapotáról nincs hír. A rendőrség azt közölte, hogy a baleset okát vizsgálják, és a sofőrt ki fogják hallgatni, amennyiben lehetséges. A szerencsétlenség miatt Apeldoorn azonnal leállították az ünnepséget, majd bejelentették, hogy a királyi család hazament, és már nem jelenik meg nyilvánosan. A Királynő napján több százezren vettek részt holland városokban az utcai fesztiválokon, csütörtökön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!