Friss hírek

2009.04.08. 17:11

A BKV nem fizet végkielégítést a kirúgott tanácsadóknak és további szerződéseket szüntet meg

<p>A BKV nem fizet végkielégítést a cégtől távozó tanácsadóinak, a tanácsadói szerződések megszüntetése pedig tovább folytatódik a jövőben - olvasható a közlekedési vállalat közleményében. Korábban az Index.hu írt arról, hogy Kocsis István BKV vezér "kirúgta" a milliós fizetésért a cégnek dolgozó Molnár László műszaki-gazdasági főtanácsadót és Futó Sándor elnöki főtanácsadót. Az internetes portál szerint a két szakértőnek fejenként több, mint 40 milliós végkielégítés járna. A BKV szóvivője korábban a Független Hírügynökségnek nem kívánta kommentálni a sajtóértesüléseket, későbbre ígért tájékoztatást.</p>

A közlekedési társaság szerda délután a Független Hírügynökséghez is eljuttatott közleménye szerint Kocsis István vezérigazgató hivatalba lépése óta folyamatosan csökkenti a cégnél a tanácsadási költségeket. Ebbe a tervbe illeszkedve most megkezdte a szervezeti egységekhez - igazgatóságokhoz, főosztályokhoz - nem tartozó, közvetlen vezetői tanácsadói munkaszerződések számának csökkentését.

"E terv részeként a vezérigazgató úr megköszönte Molnár László főtanácsadónak és Futó Sándor koordinációs főtanácsosnak az eddigi munkájukat, együttműködésüket, és jelezte, hogy a jövőben nem tart igényt a tevékenységükre." - közölte a BKV. A vezérigazgató úgy döntött, hogy végkielégítést sem fizet, és a tanácsadói szerződések megszüntetése tovább folytatódik. A társaság szerint Kocsis István már eddig is nagyságrendekkel csökkentette a BKV korábban több mint egymilliárd forintos költséget felemésztő tanácsadói szerződéseit, a "sajtóban most említett tanácsadók" távozása is jelenősen csökkenti az ilyen típusú kiadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!