Friss hírek

2009.04.24. 06:23

50 táblás sakk szimultán és gólyalábas bajvívás - Város Napja Nagykanizsán

<p>Pénteken és szombaton rendezik a város napi programokat Nagykanizsán. A két napos rendezvénysorozaton szimultánt lehet játszani a magyar bajnok sakkcsapattal és ki lehet próbálni a gólyalábas bajvívást is.</p>

Tizennegyedik alkalommal tartják meg Nagykanizsán a Város Napját a hétvégén, a hagyományok szerint két napig tartó programsorozattal. Pénteken tartják meg a képviselőtestület ünnepi közgyűlését, ahol díszpolgári címeket és egyéb városi kitüntetéseket adnak át. Ugyanezen a napon a város magyar bajnok sakkcsapata Marton István polgármesterrel kiegészülve 50 táblás szimultánt játszik az érdeklődőkkel. Szombaton Nagykanizsa régi hagyományát felelevenítve - a múlt század elején a város sáros utcáin való átkeléshez gólyalábat használtak - gólyalábas felvonulást, majd bajvívást rendeznek. Itt különböző feladatokat kell teljesíteni a résztvevőknek: időre fél lábon megállni, vagy akadályokon keresztülmenni. A részletes program megtekinthető a www.nagykanizsa.hu internetes oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!