Friss hírek

2009.04.02. 19:44

125 millió forntonak megfelelő zloty kártérítés egy 25 évvel ezelőtti babacseréért

<p>Jelentős kártérítést ítélt meg csütörtökön egy varsói bíróság három fiatal lánynak, akik közül kettőt több mint 25 évvel ezelőtt egy kórházi tévedés következtében összecseréltek. Az ítélet értelmében a három lány és családjaik összesen 1,9 millió zloty, vagyis 425 ezer euró (átszámítva csaknem 125 millió forint) kártérítést kap.</p>

1983. decemberében a 15 napos ikrek, Kasia és Nina Ofmanska tüdőgyulladással kerültek egy varsói kórházba, ahol egyiküket elcserélték hanyagságból egy harmadik, velük egyidős kislánnyal, akit ugyanazon az osztályon kezeltek. 17 évvel később derült ki, hogy az egyik lány, akit Edyta Wierzbickának neveztek, valójában Kasia ikertestvére. A két, látszólag idegen lány ugyanis találkozott véletlenül egymással, és szembetűnő volt számukra a hasonlóságuk.

A DNS-teszt megerősítette, hogy ikertestvérek. 2002-ben, mindkét család pert indított a lengyel állam ellen kártérítést követelve az immár 25 éves három lánynak. A szülők azt állították, hogy rendkívül sokkolta őket a babacsere, amikor az kiderült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!