Friss hírek

2009.02.24. 13:40

Washington kilencszázmillió dolláros segélyt adna a Gázai övezet újjáépítésére

<p>Az Egyesült Államok kormánya nagyjából 900 millió dolláros (kétszázmilliárd forintos) segélyt adna a Gázai övezet újjáépítésére - jelentette kedden a New York Times című amerikai lap. Az összeget civilszervezetek és nem a Washington által terrorcsoportnak tekintett Hamász palesztin szervezet osztaná szét a területen.</p>

A segélyről szóló hivatalos bejelentést a jövő héten teszi meg Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a Gázai övezet újjáépítésre szervezett egyiptomi segélykonferencián - közölte a Times egy névtelenül nyilatkozó kormányzati tisztségviselőre hivatkozva. A segélyt még az amerikai kongresszusnak is jóvá kell hagynia.

A tisztségviselő kiemelte, hogy a segélyt nem a Gázai övezetet irányító Hamászon keresztül juttatják el a területre, hanem civilszervezetek és az ENSZ segítségével. A pénz egy részét a Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóság kapja. Az Egyesült Államok a Hamászt terrorista szervezetként tartja nyilván, és nem tartanak fenn vele hivatalos kapcsolatot.

Az egyiptomi Sarm es-Sejk üdülőhelyen tartandó segélykonferencián a szervezők reményei szerint kétmilliárd dollárnyi összeget gyűjtenek össze a háromhetes izraeli offenzívának kitett Gázai övezet újjáépítésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!