Friss hírek

2009.02.16. 16:44

Visszakaphatta a pénzét a kirabolt asszony Szomolyán

<p>Visszakaphatta pénzét az az idős asszony, akihez vasárnap éjszaka törtek be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szomolyán. A rablók az asszony frissen megkapott nyugdíját és némi megtakarított pénzét, összesen több mint százezer forintot vittek el a lakásból. A rendőrök fél nap alatt elfogták a két helyi férfit, akik mindent bevallottak, és a lakásukon a pénzt is megtalálták. A rendőrök személyesen vitték vissza a pénzt az asszonynak. A két férfit szerdán állítják bíróság elé.</p>

Még a címleteket is ellenőrizték, így számolták le a több mint százezer forintot hétfőn az idős asszonynak a rendőrök. A rablók vasárnap éjszaka törtek be a lakásba, az asszonyt bántalmazták, magukkal vitték a nyugdíját és a megtakarított pénzét. Az idős asszony a Független Hírügynökségnek elmondta, éjjel fél háromkor arra ébredt, hogy rányitják a szobaajtót és elemlámpával az arcába világítanak. A támadóit így nem látta. A pénzét akarták, amit ő a párnája alatt egy kendőbe csomagolva tartott. Miután megkapták, elmenekültek. Az asszony csak reggel tudott segítséget kérni, mert a betörők elvágták a telefonzsinórt. A rablók a bejárati ajtót felfeszítve jutottak be a házba. A főutcán lévő épületben van riasztó. A rablók purhabbal befújták a kültéri egységet, ezért nem működött. A kerítést szétvágták, úgy másztak be a kertbe. A rendőrök fél napon belül elfogták őket.

Ongai Péter, a mezőkövesdi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, a házkutatás során megtalálták a betöréshez használt ruhákat, eszközöket, és a pénzt is. Egyiküknél kábítószert is találtak, így a rablás mellett ezért is felelniük kell. A két helyi férfi korábban nem volt büntetve. Szerdán gyorsított eljárással állítják őket bíróság elé. Kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!