Friss hírek

2009.02.27. 13:13

Válságtanácskozás az Opelnál

<p>Válságtanácskozást tart pénteken az Opel vezetősége, amely egy újjáalakítási tervet vitat meg azzal a megszorítással, hogy a terv végrehajtásához több ezres elbocsátásra és több üzem bezárására van szükség.</p>

A tanácskozást egy nappal azután tartják, hogy a németországi Rüsselsheimben több ezer munkás tüntetett a 80 éve az amerikai General Motors tulajdonában lévő Opel függetlensége mellett. A tüntetők tábláin olyan feliratokat lehetett olvasni, hogy "Igen, meg tudjuk tenni a GM nélkül." és "Szabadságot az Opelnak! "

A GM európai ágazata üzemi tanácsának vezetője, Klaus Franz azt mondta, hogy véleménye szerint el kell osztani az állások csökkentését a németországi Bochumban, a belgiumi Antwerpenben és a nagy-britanniai Ellesmere Port-ban lévő üzemek között, hogy meg lehessen menteni minél több munkahelyet. Az Opel vezetősége 2.6 millárd eurós kölcsönt szeretne állami garanciavállalással, ezent túl pedig azt akarja, hogy a munkások közreműködésével 700 millió eurós megtakarítás legyen 2011. végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!