Friss hírek

2009.02.12. 12:26

Vádemelés a Borsod megyei közgyűlés alelnöke ellen - eszakhirnok.hu

<p>Vádat emelt a Hajdú-Bihar megyei Főügyészség Gergely Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes alelnöke ellen, értesült az eszakhirnok.hu hírportál. Az alelnök ellen azért indult eljárás, mert állítólag ár alatt akarta eladni a megyei önkormányzat tulajdonában álló ITC (International Trade Center) irodaházat. A lap információi szerint a legfontosabb bizonyítékok az ügyben Gergely telefonjának lehallgatási jegyzőkönyvei.</p>

A vizsgálat tavaly júniusban kezdődött. Akkor a Független Hírügynökség arról számolt be, hogy nem csak az ITC-épület miatt indult meg a nyomozás, hanem a SZOT-székház és a tapolcai kemping esetén merült fel a gyanú, hogy áron alul értékesítették az ingatlanokat. Az ügynek két másik gyanúsítottja is volt.Gergely Zsolt a gyanú szerint segített az egyik vevőnek abban, hogy áron alul jusson hozzá az ITC-hez. A 12 emeletes székházat korábban háromszor is meghirdették, negyedszer érték megjelölése nélkül. Az alelnök telefonbeszélgetéseit több mint fél éven át lehallgatták. A Független Hírügynökség akkor úgy értesült, az alelnök a vevőjelölttől egy 50 millió forintos ingatlant kapott azért, hogy segítsen a székház áron aluli értékesítésében, de az üzlet végül nem jött össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!