Friss hírek

2009.02.28. 10:05

Újabb tömegsír a bangladesi zendülés helyszínén

<p>Bangladesi katonák egy második tömegsírra bukkantak szombaton a határőrség fővárosban lévő főhadiszálllásán, és eddig tíz holttestet emeltek ki a gödörből - közölte a tűzoltóság vezetője. Ezzel együtt már 76-ra emelkedett a határőrök szerdai, 33 órán át tartó zendülése halálos áldozatainak száma.</p>

A jól elrejtett második tömegsírt egy kertsarokban találták meg, és a tűzoltóság vezetője azt mondta, hogy az nagyobb lehet, mint a pénteken talált, 38 holttestet rejtő tömegsír. A szombaton felfedezett sírból eddig tíz holttestet emeltek ki, de valószínűleg jóval több holttest van a sírban.

A bangladesi határőrök zendülése szerdán kezdődőtt. A magasabb bért, több szabadságot, és élelmiszersegélyt követelő zendülők 33 órával később adták meg magukat, miután az eredetileg amnesztiát igérő bangladesi kormányfő azzal fenyegette meg őket egy televíziós beszédben, hogy erővel fojtja el a zendülést. Sejk Haszina miniszterelnök súlyos büntetést helyezett kilátásba a gyilkosságokban részt vett határőrökkel szemben.

Eddig nagyjából kétszáz, a főhadiszállásról civil ruhában menekülni akaró határőrt tartóztattak le. A hadsereg főparancsnok-helyettese példamutató és gyors büntetést ígért a "hátborzongató mészárlást" elkövető embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!