Friss hírek

2009.02.18. 14:17

Tolerancia kampányt indít az SZDSZ

<p>Toleranciakampányt indít az SZDSZ ezen a héten, hogy így emeljék fel szavukat az egyet nem értés, az erőszak és a kirekesztés ellen. A március közepéig-végéig tartó kampány előreláthatóan 15-30 millió forintba kerül majd - mondta Horn Gábor, szerdai sajtótájékoztatóján. A többi között homoszexualitással, romákkal, jobb és baloldalisággal foglalkozó reklámfilmeket és plakátokat az SZDSZ azért készítette, mert a liberálisok szerint a pénzügyi és gazdasági válság mellett társadalmi értelemben is egyre erőteljesebb konfliktusban élünk, a gyűlöletkeltés, az egyet nem értés, az erőszak, és a kirekesztés a napi élet részévé vált.</p>

A magyar politikai élet is sokat tett annak érdekében hogy mintát adva, az együttműködés képtelenség és a gyűlöletbeszéd modellé váljon Magyarországon - mondta Horn Gábor hozzátéve, olyan kampányt indítanak, ami a toleranciáról, és az együttéléséről szól. A kampány létjogosultsága mellett szólnak a liberális politikus szerint az elmúlt hetek történései is, az, hogy egyes bűncselekmények miatt általánosságban a romák veszélybe kerültek és komoly veszélyként értékeli azt is, hogy vannak szélsőjobboldali szervezetek, amik nyíltan vállalják rasszista, homofób kijelentéseiket.

A kampányok üzenete az, hogy van olyan liberális mag, akik komolyan gondolják, hogy együtt lehet élni, van legalább 200 ezer plusz egy olyan ember, aki hiszi hogy a homoszexuálisok is ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak vagy éppen nem gondolják, hogy Isten jobb vagy baloldali. Valamennyi rövidfilm végén Fodor Gábor, az SZDSZ pártelnöke hallható, amint azt mondja, hogy Magyarországnak szüksége van erre a legalább kétszázezer plusz egy emberre. A kampányban gazdasági témájú kérdések is szerepelnek majd. Bár Horn Gábor tájékoztatása szerint a kampány nem a választások miatt készült, a filmekben és plakátokban szereplő kétszázezer plusz egy ember erre utal. Horn Gábor ennek kapcsán azt mondta, hogy a kampány egyfajta
üzenet saját szavazóiknak is, de abban bíznak, hogy nemcsak 200 ezer embert tudnak megszólítani. Azt gondolják ennyien biztosan vannak a tolerancia oldalán, és csak bíznak abban, hogy ennél sokkal többen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!