Friss hírek

2009.02.27. 14:01

Tiszafürednél demostrálnak a gazdák a mezőgazdaságot érintő megszorítások ellen

<p>Félpályás útlezárással tiltakoznak a tiszafüredi gazdák a mezőgazdaságot érintő megvonások, a külföldről behozott élelmiszerek, valamint az alacsony felvásárlási árak miatt a 33-as főúton. Márkus László szervező a Független Hírügynökségnek elmondta, a pénteken kezdődő demonstrációt ha kell a jövő héten is folytatják. Márkus szerint minden attól függ, hogy a kormány figyelembe veszi-e a gazdák követeléseit.</p>

A 33-as főúton Tiszafürednél 20 járművel lassítják a forgalmat. A demonstrációt reggel kilenc és délután négy között március 20-áig jelentették be - közölte Szabó Zita, a Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A helyszínen Márkus Lászó, a demonstráció szervezője a Független Hírügynkségnek elmondta: ez egy figyelem felkeltő akcióa kormány intézkedései ellen. A gazdák elsősorban az ellen tiltakoznak, hogy a kormány a gazdasági válságra hivatkozva 37 milliárdos elvonást tervez a mezőgazdaságból. Márkus László szerint ugyanakkor azok ellen a rendeletek ellen is tiltakoznak, amelyek hátrányosan érintik a magyar termelőket. Példaként említette a túlsúlyos és túlméretezett járműveket érintő, a gazdák szerint túlzó, adókat.

A gazdák azt is el akarják érni, hogy a nagy áruházláncokban a magyar termékek legalább nyolcvan százalékkal szerepeljenek, a külföldi termékeket pedig fokozottan ellenőrizzék és szankcionálják, ha minőségileg nem megfelelőek.

Márkus László úgy fogalmazott: a kormánytól függ, hogy meddig tartják fenn a félpályás útlezárást. - A jövő héten biztos, hogy mindennap kint leszünk - mondta a tiszafüredi demostráció szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!