Friss hírek

2009.02.25. 12:13

TEREPRALI - Nincs helyszín - elmarad az októberi futam

<p>Elmarad az októberre tervezett tereprali futam a várpalotai lőtéren, miután a helyszínen abban az időben hadgyakorlatot tart a magyar hadsereg. A futam bekerülhetett volna a Világkupa sorozatba, ez a lehetőség most elvész - mondta el a Független Hírügynökségnek a főszervező, Szalay Balázs. A Honvédelmi Minisztériumban érdeklődésünkre közölték, más időpontra bérbe adnák a területet.</p>

A tavaly elmaradt Dakar pótlására létrehozott Közép-Európa Rally (CER) idei folytatása lett volna az október 10-17 közötti European Cross Country Rally tereprali futam, amelynek egyik helyszíne a várpalotai lőtér lett volna. A rali a budapesti rajtot követően Veszprémnél tett volna egy kört, majd a horvát határon át egészen Porecig jutott volna el a mezőny.

A főszervező, többszörös Dakar induló Szalay Balázs elmondta, kétszer is módosítottak az időponton, de végül nem tudtak megegyezni a Honvédelmi Minisztériummal.

"Csak a kora őszi időpont lett volna megfelelő, mert később már rossz az idő, nyáron és tavasszal pedig a környezetvédők tiltakoztak volna a verseny ellen" - mondta el Szalay Balázs. Mint ismeretes a tavaly terrorfenyegetés miatt elmaradt Dakar rali pótlására létrehozott Közép-Európai Rally ellen több mint 50 civil természetvédő szervezet tiltakozott, mert a verseny természetvédelmi területeken haladt át.

A Honvédelmi Minisztérium többször is egyeztetett az idei rali időpontjáról - mondta el a Független Hírügynökségnek Bocskai István szóvivő. Az októberi időpont azonban nem megfelelő, a megadott időpontban ugyanis a Bevetési Irány hadgyakorlat zajlik a térségben - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!