Friss hírek

2009.02.20. 18:03

SPORT - 2010-ben már lehet külön sportolói biztosítás - a minisztérium hozzájárul Barta Nóra műtétjéhez

<p>Az Önkormányzati Minisztérium néhány százezer forinttal hozzájárul Barta Nóra műugró porckorong műtétjéhez és az azt követő rehabilitációhoz - mondta el a Független Hírügynökségnek Török Ottó szakállamtitkár. Hozzátette, 2010-től megvalósulhat a sportolók olyan extra biztosítása, amely alapján finanszírozni lehet az egyébként várólistás műtéteket. Mint ismeretes, a pekingi olimpián 12. Barta Nórát a várólista alapján csak három év múlva tudták volna megoperálni. Azért, hogy soron kívül előre vegyék, 2 millió forintot kell fizetnie.</p>

Barta Nóra pénteken egyeztetett a minisztériummal, ahol felajánlották neki, hogy néhány százezer forinttal hozzájárulnak a hétfőre kiírt műtéthez. Mint ismeretes, a műugrót a várólista alapján csak három év múlva műtötték volna meg, így nem tudott volna felkészülni a 2012-es londoni olimpiára - tájékoztatott Török Ottó.

A szakállamtitkár elmondta, ősz óta próbálják megmenteni a Sportkórházat, és egyúttal lehetővé tenni, hogy a tb-finanszírozott betegek mellett a sportolók extra ellátását is el tudják végezni. Ehhez egy kiegészítő biztosítás kell, amely 2010-től valósulhat meg és első körben az állam finanszírozná - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!