Friss hírek

2009.02.10. 12:12

Seres Mária: összegyűlt a 200 ezer aláírás

<p>Már több mint 200 ezer aláírást gyűjtött össze Seres Mária, aki a képviselők elszámoltathatóságáért kezdeményezett népszavazást tavaly ősszel. A négy gyermekes édesanya szerint támogatói már több ezerrel túlteljesítették az előírt mennyiséget, ennek ellenére tovább folytatják a gyűjtést, egészen a csütörtöki határidőig. Az országszerte tapasztalható összefogás azt jelzi: az emberek változást akarnak - mondta Seres Mária kedden.</p>

Az építészmérnök végzettségű nő a következő népszavazási kérdést nyújtotta be az Országos Választási Bizottsághoz: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" A testület októberben jóváhagyta a kezdeményezést; azóta több száz aktivista gyűjti a szignókat a fővárosban és a megyeszékhelyeken, összesen legalább száz helyszínen. A támogatók szerint a végleges mennyiség jelzésértékű lehet a politika számára, ezért nem állnak meg 200 ezernél, egészen a február 12-i határidőig folytatják a gyűjtést a fővárosi Kossuth téren és az Örs vezér téri gyűjtőhelyen. A megyeszékhelyekről még csütörtökön is érkeznek majd autók kitöltött aláírásgyűjtő ívekkel - tette hozzá Seres Mária.

A kezdeményező csütörtökön délután három órakor adja le a lapokat az OVB székházában, utána pedig nyilvános rendezvényt hirdetett a Kossuth téren mindazok számára, akik részt vettek az aláírásgyűjtésben, illetve támogatják az akciót. A "leadási ünnepség" békés rendezvény lesz, amire a rendőrség engedélyt adott - közölte Seres Mária.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!