Friss hírek

2009.02.16. 14:28

RÖVIDHÍR - Gyurcsány Ferenc: a héten indul a tervezett változtatások társadalmi vitája az OÉT-ben

<p>A kormány február végétől kezdi benyújtani az Országgyűlésnek az adó-, a járulék-, a foglalkoztatási és a szociális rendszer átalakításával kapcsolatos javaslatokat. Emellett lesznek olyan lépések is, amelyeket a kormány saját hatáskörben megtesz. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) pedig már hamarabb, ezen a héten elkezdődik a társadalmi egyeztetés a tervekről - erről beszélt napirend előtti felszólalása végén a kormányfő hétfőn a parlamentben. Gyurcsány Ferenc azt mondta: átfogó megállapodásra törekszik, és tisztában van azzal, hogy "nem ilyen programokkal szoktak választást nyerni". Az ellenzékre utalva úgy fogalmazott: nem biztos abban, hogy a kormány javaslatai lehetnek az egyetlenek, meghallgatnak ezért másokat is. Kicsinyes, személyeskedő vitákba, vádaskodásba ugyanakkor nem megy bele - tette egyértelművé.</p>

A kormányfő beszélt arról is: 1-2 héten belül megállapodás várható az áruházláncokkal arról, hogy kínálatukban a mezőgazdasági áru és az élelmiszer nyolcvan százalékát magyar termékek tegyék ki. Egy másik fejezetben pedig azt mondta Gyurcsány Ferenc: még ebben a félévben parlamenti döntést kezdeményeznek arról, hogy a paksi atomerőmű kapacitását egy fejlesztéssel megkétszerezzék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!