Friss hírek

2009.02.12. 20:45

Pénteken adják ki a cseh hatóságok Magyarországnak Jozef Roháčot

<p>Pénteken adják ki a cseh hatóságok Magyarországnak az Aranykéz utcai robbantással is gyanúsítható Jozef Roháč szlovák állampolgárt - erősítette meg csütörtökön a cseh és a szlovák sajtónak is Petr Kulawiak, a Prágai Városi Bíróság szóvivője.</p>

Mint mondta, a Magyarországra jutattást cseh részről az Interpol Sirene alakulata hajtja végre. A szlovák aktuálne.sk hírportál tájékoztatása szerint a cseh börtöket felügyelő központi szerv a transzportot nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A szlovák állampolgárságú, Szlovákiában is több gyilkossággal gyanúsított férfit február elejéig azért nem adhatták ki Budapestnek, mert akkor még nem zárult le az ellene folyó cseh bírósági eljárás. A Prágai Városi Bíróság ugyan tavaly decemberben a kiadatás mellett határozott, ám Roháč azonnal panaszt nyújtott be az ítélet ellen. Emiatt az ügy a fellebbviteli Prágai I. Kerületi Bírósághoz került.

Kulawiak a múlt héten a Független Hírügynökséggel közölte, az említett prágai kerületi bíróság úgy határozott - s döntése február 6-án hatályba is lépett -, hogy Roháčot három évre kitiltják Csehország területéről, s ugyanennyi időre eltiltják a gépjármű-vezetéstől. Elvették tőle a nála talált hamis iratokat is. Ezzel minden olyan cseh bírósági eljárás lezárult, ami késleltette a kiadatást.
Kulawiak a kiadatás helyéről és körülményeiről további részleteket nem árult el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!