Friss hírek

2009.02.11. 13:56

Orbán: A bűnözési hullám megfékezéséhez szigorítani kell a büntetéseket és munkát kell adni a romáknak

<p>Orbán Viktor szerint ki kell mondani, hogy Magyarországon növekszik a cigányszármazásúak által elkövetett súlyos bűncselekmények száma. A Fidesz elnöke erről szerdán beszélt, miután találkozott Sólyom László köztársasági elnökkel. Orbán szerint a bűnözési hullám megfékezéséhez szigorítani kell a büntetéseket, valamint munkát kell adni a romáknak.</p>

Orbán Viktor leszögezte, szerinte cigánybűnözés nincs, de cigány bűnözők vannak. A Fidesz elnöke bírálta a kormányt, amiért az a származásuk miatt mentegeti a bűnözőket, ahelyett, hogy az áldozatok pártjára állna. A megoldásról beszélve Orbán elmondta: szigorítani és gyorsítani kell az eljárásokat, valamint szigorúbb büntetésekre van szükség. Emellett munkát kell teremteni, hogy a jelenlegi 20-25 százalék helyett a romák legalább 60-80 százaléka dolgozzon.

A gazdaságról szólva Orbán elmondta, a kormány nem érti a válságot, ezért képtelen annak sikeres kezelésére, kudarcot kudarcra halmoz. A Fidesz szerint a vállalkozások megerősítésére és a munkahelyek megőrzésére van szükség, amit csak jelentős adócsökkentéssel lehet elérni. A Fidesz elnöke szerint új kormány nélkül nincs esély a gazdasági válság megoldására. Orbán Viktor hangsúlyozta, a Fidesz készen áll a kormányzásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!