Friss hírek

2009.02.19. 13:01

Negyedik AEGON-est a Nemzeti Színházban

<p>A Képzettársítások-AEGON-estek keretében február 26-án este hét órától Lator László költőt, műfordítót, és Orosz István képzőművészt látja vendégül a Nemzeti Színházban Alföldi Róbert - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget az Aegon-estek ötletgazdája, sorozatszerkesztője Eszéki Erzsébet.</p>

Az AEGON Magyarország ZRT. 2006-ban a Bárka Színházzal együttműködve indította útjára a Képzett társítások - AEGON-estek a Bárkában című irodalmi-művészeti sorozatot. Az estek házigazdája a kezdetektől Alföldi Róbert. A 2008/2009-es évadtól a Nemzeti Színházban rendezik meg a beszélgetős sorozatot.

A február 26-i Képzett társítások AEGON-estek egyik vendége a kortárs magyar irodalom kiemelkedő egyénisége - Lator László. A Kossuth-díjas költő, műfordító 2007-ben ünnepelte 80. születésnapját. A kerek évfordulóra Az egyetlen lehetőség címmel jelent meg gyűjteményes kötete.

A sorozat koncepciója szerint a másik vendég mindenkor egy másik művészeti ág képviselője, így február 26-án Orosz István foglal helyet Lator László mellett. A grafikus évtizedek óta vesz részt nemzetközi képzőművészeti tárlatokon, grafikai biennálékon és filmfesztiválokon. Tavaly még az életművét jól ismerőket is meglepte, Körzővel rajzolt víz címmel láttak napvilágot a versei - természetesen a saját grafikáival illusztrálva.

A február végi AEGON-esten a Pannon Filharmonikusok első hangversenymestere, Bujtor Balázs működik közre.

A Képzett társítások - AEGON-estek című irodalmi-művészeti sorozat eddigi vendége volt mások mellett, Spiró György, író, Jeney Zoltán, zeneszerző, Závada Pál, író, Pálfi György, filmrendező, Esterházy Péter író, Dés László, zeneszerző, David Yengibarjan, tangóharmonikás, El Kazovszkij, festőművész, Vámos Miklós, író és Palya Bea. Már a Nemzeti Színházban Térey János írót, költőt és Kovalik Balázs rendezőt, valamint Gellert Tamas Svédországban élő írót, és Almási Tamás filmrendezőt látta vendégül Alföldi Róbert. Legutóbb Parti Nagy Lajos író, költő és Banga Ferenc grafikus beszélgetett a Nemzeti színház főigazgatójával.

Március 26-án pedig Németh Gábor íróval és Kardos Sándor operatőrrel ismerkedhetnek meg a nézők a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!