Friss hírek

2009.02.24. 20:10

Művészet az étteremben

<p>Rendhagyó vállalkozásba kezdett egy budapesti étterem. Kortárs művészek alkotásait állítják ki - havi, kéthavi rendszerességgel - a vendégek asztalai között. Elsőként Fajó János festő- és szobrászművész Moholy-Nagy Lászlót idéző művét mutatják be.</p>

Az étterem egy budapesti galéria segítségével választotta Fajó János Kossuth- és Munkácsy díjas kortárs festőművész alkotását. A mű 1995-ben, Moholy Nagy László centenáriumára készült. A művész eredetileg köztérre tervezte, Bácsborsódra, Moholy Nagy szülőhelyére, de oda végül szobor-sorozata egy másik darabja került.

Fajó János a Független Hírügynökségnek elmondta, azért örült a megkeresésnek, mert fontosnak tartja, hogy a művészetet az emberek közé vigyék. Bár Magyarországon ez a kezdeményezés még egyedi vállalkozásnak számít, tapasztalatai szerint külföldön ez a kiállítási mód már egyáltalán nem kuriózum. Ráadásul ő maga is kíváncsi arra, hogy ebben a különleges térben milyen visszhangja lesz majd az alkotásnak.

A kezdeményezés célja egy olyan tér megteremtése, amelyben a vendég amellett, hogy jól lakik, szellemi táplálékhoz is jut - mondta Kéri Péter, az étterem ügyvezető igazgatója. Arról is beszélt, hogy terveik szerint havonta, kéthavonta állítanak majd ki újabb műtárgyat, elsősorban modern alkotásokat, így is népszerűsítve a kortárs képzőművészetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!