Friss hírek

2009.02.20. 18:14

Megtalálták Atlantiszt?

<p>Az Atlanti-óceán mélyén, csaknem 1000 kilométerre Afrika partjaitól olyan nyomokra bukkant egy brit férfi, amely szerinte a legendás Atlantisz lehet - adták hírül pénteken brit médiumok. Bernie Bamford a Google internetes kereső egyik szolgáltatását, az óceánok műholdas felvételeit böngészve jutott a furcsa alakzatok nyomára.</p>

Egy horvát férfi azt állítja: ő már januárban rábukkant a víz alatti vonalakra. A felvételek tanúsága szerint szabályos, egymást derékszögben keresztező vonalak rajzolódnak ki az óceán mélyén. A dubrovniki (Ragúza) Vedran Kosta azt mondta a 24Sata című horvát lapnak, hogy az interneten böngészve fedezte fel a furcsa jelenséget. Szerinte "biztos nem természetes úton jöttek létre a vonalak."

A férfi azt mondta: lehet, hogy Atlantisz nyomaira bukkant, hiszen a szabályos vonalak azon a helyen találhatóak, ahol az elsüllyedt várost a híres ókori görög filozófus, Platón is megjelölte. "Sokáig mindössze mítosznak gondolták a görög mondákat, amíg meg nem találták Tróját"- tette hozza Kosta.

Időközben a Google azt közölte: a vonalak nem Atlantisz vagy más elsüllyedt települést mutatják. A cég szerint az óceánfenék domborzatát kutató, szonárt használó hajók útvonala jelent meg a műholdas fölvételen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!