Friss hírek

2009.02.12. 17:46

Még mindig nem tudni, lemond-e közgyűlési tagságáról Hunvald György

<p>Egyelőre még mindig nem tudni, hogy az MSZP budapesti elnöksége kérésének megfelelően lemond-e fővárosi közgyűlési mandátumáról a már előzetes letartóztatásba helyezett Hunvald György. Eddig ugyanis a politikussal párttársai nem tudtak beszélni.</p>

Burány Sándor, az MSZP budapesti vezetője a Független Hírügynökségnek csütörtökön azt mondta: egyelőre még nem tudtak beszélni a már előzetes letartóztatásba helyezett erzsébetvárosi polgármesterrel. Megfogalmazása szerint napokon belül megtalálják erre a lehetőséget. Így tehát még azt sem lehet tudni, hogy Hunvald György lemond-e a Fővárosi Közgyűlésben való tagságáról és felfüggeszti-e párttagságát arra az időre, míg tisztázódik az ügye. Korábban ugyanis az MSZP budapesti elnöksége erre kérte. Akkor ezt azzal indokolták, hogy bár bíznak benne, hogy a polgármester tisztázni tudja magát, de ha valakire ilyen súlyos gyanú árnyéka vetül, annak lehetetlen hatékony és eredményes munkát végeznie a közéletben.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebbi, rendkívüli ülése hétfőn lesz, ahol Hunvald György nélkül kiegyenlítődik az ellenzéki és a szocialista, illetve szabad demokrata képviselők együttes száma. Burány Sándor megjegyezte, ha az előzetes letartóztatásban lévő polgármester lemondott volna már tagságáról, hétfőig akkor sem tudták volna pótolni. Arról egyébként még nem gondolkoztak, hogy kit jelölnének helyette. Lemondani a tagságáról csak Hunvald György tud, Burány Sándor megfogalmazása szerint "a döntés a képviselő úr kezében van".

Hunvald Györgyöt kedden vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség, csütörtökön pedig a Pesti Központi Kerületi Bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. Azzal gyanúsítják, hogy tudott róla és részt vett a VII. kerületben - a gyanú szerint megtörtént ingatlanokkal kapcsolatos, már milliárdosra duzzadt csalásokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!