Friss hírek

2009.02.12. 16:38

MDF: Az Országgyűlés oszlassa fel a VII. kerületi önkormányzatot

<p>Az Erzsébetvárosban nem maradt más megoldás, mint hogy a kormány kezdeményezése nyomán az Országgyűlés döntsön a képviselőtestület feloszlatásáról. A korrupciógyanús ingatlanbotrány odáig fajult, hogy amellett már a kormány sem mehet el szótlanul - áll a Magyar Demokrata Fórum csütörtöki közleményében. Az MDF szerint szégyen, hogy a VII. kerületet vezető MSZP-SZDSZ koalíció még azok után sem volt hajlandó szembenézni a tényekkel, és kimondani a testület önfeloszlatását, hogy a kerületi polgármestert bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények gyanújával őrizetbe vette az ügyészség.</p>

A közlemény szerint egyetlen alkotmányos eszköz maradt a politika kezében: az Országgyűlés mondja ki az erzsébetvárosi képviselőtestület feloszlatását. Ezt az önkormányzati törvény értelmében a kormánynak kell kezdeményeznie a Parlamentben, miután kikérte az Alkotmánybíróság véleményét. Az MDF ezért arra kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy vállalja a felelősséget a koalíciós területi képviselők ügyletei miatt, és járjon közbe az erzsébetvárosi önkormányzat feloszlatása érdekében.

Az MDF - megismételve szerdán már nyilvánosságra hozott álláspontját - továbbra is úgy látja, hogy az erzsébetvárosi ingatlanügyletek miatt az MSZP-SZDSZ mellett a Fidesznek is van tisztáznivalója. Az Index internetes hírportál szerdai cikke miatt az MDF arra kéri a Fidesz vezetését, hogy a nyilvánosság előtt feleljen: volt-e tudomása arról, hogy képviselői gyanús ügyekbe keveredtek.

A fórum megdöbbentőnek tartja, hogy a VII. kerületi képviselőtestület önfeloszlatása azért nem sikerült, mert a kormánypárti képviselőkön kívül a kereszténydemokrata képviselők sem írták alá az önfeloszlatásról szóló kezdeményezést - derül ki a közkeményből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!