Friss hírek

2009.02.13. 15:07

Már Budapesten van Jozef Rohac

<p>Már a fővárosi Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézetben van az Aranykéz utcai robbantással is összefüggésbe hozott Jozef Rohac. A férfit a kora délutáni órákban hozták Budapestre Prágából repülővel.</p>

Jozef Rohacot a prágai géppel hozták pénteken kora délután a Ferihegyi Repülőtérre, majd a rendőrök a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. Somos Zoltán, a férfi ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy várhatóan még pénteken délután tud beszélni védencével.

A szlovák Jozef Rohac még tavaly októberben Prágában ittas vezetés miatt bukott le. Gyorsan kiderült róla, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) több éve elfogatóparancsot adott ki ellene. Amiatt keresték, mert a gyanú szerint 1997. nyarán megpróbálta megölni Seres Zoltánt, a 90-es évek éjszakai életéből ismert vállalkozót: bombát rögzített az autójára. A szlovák férfi emellett összefüggésbe hozták a rendőrök több más bűncselekménnyel, például a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantással is.

A BRFK az üggyel kapcsolatban mindössze egy rövid közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy átvették a férfit a cseh hatóságoktól és fogvatartási helyére szállították. A külföldivel szemben az eljárást a fővárosi rendőrök folytatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!