Friss hírek

2009.02.14. 06:12

Kiutasították az EP egyik képviselőjét Venezuelából

<p>Kiutasítottak pénteken Venezuelából egy európai parlamenti képviselőt. Luis Herrero azért kényszerült elhagyni a dél-amerikai országot, mert annak elnökét, Hugo Chavezt "diktátornak"nevezte. Venezuelában egyébként vasárnap rendeznek népszavazást, ahol arról döntenek, hogy Chavez korlátlan ideig hivatalban maradhat-e.</p>

A venezuelai külügyminisztérium közleménye szerint a spanyol politikus helyi idő szerint péntek este 11 órakor egy kereskedelmi repülőgép fedélzetén elhagyta az országot, és a brazíliai Sao Paolóba indult. Luis Herrerónak azért kellett távoznia, mert korábban szabad választásokra hívta fel a venezuelaiakat, és felemelte a szavát az ellen, hogy "egy diktátortól való félelmükben" voksoljanak.

Az Európai Néppárt spanyolországi képviselőjét - aki egyébként az Európai Parlament Közép-Amerikával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségének is tagja - egy venezuelai ellenzéki párt hívta meg, hogy megfigyelőként részt vegyen a vasárnapi népszavazáson. A referendum célja egy olyan alkotmánymódosítás hitelesítése, amely korlátlan hatalmi időt biztosít az ország választott képviselőinek, így elnökének is. A caracasi választási tanács elnöke szerint Herrero kijelentésével "megzavarta a békét és a harmóniát", ami eddig jellemezte a kampányidőszakot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!