Friss hírek

2009.02.23. 16:34

Késik a Lép Egyet Előre Program kifizetése Kaposváron

<p>Körülbelül 90 ember nem kapta meg az úgynevezett megélhetési támogatást, fejenként 82 ezer forintot Kaposváron. Ez azoknak a munkanélkülieknek jár, akik elvégeztek egy 600 órás tanfolyamot a kormány és az Unió közös programjában. Az úgynevezett Lépj Előre Egyet programban ruházati eladókat, élelmiszer eladókat képeztek a városban. A sikeres vizsga után a hallgatóknak 60 napon belül meg kellett volna kapniuk a pénzüket. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal azonban még fél évvel a tanfolyam befejezése után sem utalta át a pénzt.</p>

Csaknem 90-en tanultak Kaposváron a Lépj Előre egyet program 600 órás tanfolyamán. Az órákért nem kellett fizetniük, azért, hogy iskolába jártak még úgynevezett megélhetési támogatást is kaptak az államtól. Az utolsó részletet azonban nem fizették még ki nekik. A bizonyítványuk fénymásolatát, hitelesítve, aláírva fel kellett küldeniük a hivatalba, a szerződésükben az szerepel, hogy onnantól kezdve, hogy a hivatal kézhez kapja, 60 napon belül kiutalják nekik a pénzt. A bizonyítvány másolatát augusztus elején küldték fel, a pénzt azonban azóta is hiába várják már több, mint fél éve. A program vezetői forráshiányra és informatikai problémákra hivatkoznak.

"Tavaly ősszel forrásproblémáink voltak, aztán amikor decemberben kaptunk egy nagyobb összeget, európai uniós pénzt, akkor a számfejtésekből sajnos ezek a hallgatók kimaradtak" - mondta el a Független Hírügynökségnek Kéri Gabriella, a Lépj Egyet Előre Program vezetője.

Az újabb nagyobb összeget nemrég kapta meg a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal, ebből már a Kaposváron végzetteknek is el tudják küldeni a pénzüket. A Lépj egyet program vezetői azt ígérték, hogy az elmaradt támogatásokat ezen a héten elkezdik utalni, így legkésőbb jövő héten már megkaphatják az elmaradt pénzüket a hallgatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!