Friss hírek

2009.02.28. 10:23

Kényszerleszállás Temesváron - nincsenek sérültek

<p>Két órán keresztül több ízben is megpróbálkozott a leszállással a temesvári repülőtéren a Carpatair légitársaság SAAB 2000 típusú gépe, amely műszaki hiba miatt nem tudta kiengedni a futóműveket. A hatóságok felkészültek a kényszerleszállásra: több mint húsz mentőautó állt készenlétben miután a pilóta eldöntötte, hogy hasára teszi le a 47 utast és 4 fős személyzetet szállító repülőgépet. A gép egy fűvel borított részen ért földet, senki nem sérült meg.</p>

A Kisinyovból érkező gépnek nyolc óra öt perckor kellett volna földet érnie Temesváron, ám a műszaki hiba miatt csak több mint másfél órával később tudott leszállni.

A pilóta leszállás előtt jelezte az irányítóközponttal, hogy gondok vannak a futóművel. Negyed kilenckor már teljes készültségben állt a mentőszolgálat, amely húsz mentőautóját küldte a helyszínre. Három tűzoltóautó állt készenlétben, a tűzoltóság egy speciális habbal vonta be a leszállásra kijelölt területet, hogy a földön végigcsúszva ne melegedjen túl és ne lobbanjon lángra a gép. Az irányítótorony azt tanácsolta a pilótának, hogy a lehető legtöbbet maradjon a levegőben és a minimális üzemanyag mennyiséggel kísérelje meg a leszállást, így kisebb esélye van egy esetleges robbanásnak.

A repülőgép a kifutópálya mellett, egy fűvel borított részen ért földet. A kényszerleszállás alatt senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!