Friss hírek

2009.02.13. 09:38

Hóátfúvásokra is számítani kell Kelet Magyarországon, intenzív havazás délen is

<p>Több helyen 15-20 centiméteres hó hullott az éjszaka a keleti országrészben. A havas latyakos utak miatt több baleset is történt, nagyobb fennakadás azonban nincs a közlekedésben. A szél miatt van, ahol hóátfúvásokra kell számítani, elzárt település azonban nincs.</p>

5-15 centiméteres hó esett éjszaka Kelet Magyarországon és jelenleg is havazik. A forgalom lelassult. 70 munkagép dolgozik Hajdú Bihar és Szabolcs Szatmár Bereg megyében az utakon. A főutak latyakosak, sónedvesek, a mellékutak még havasak. Nyírbátor és Berettyóújfalu környékén a szél miatt hóátfúvásokra is számítani kell, de a Magyar Közút kht. tájékoztatása szerint nincsenek elzárt települések és járhatatlan utak a két megyében.

Egyelőre nem okoz fennakadást a közlekedésben az éjszakai hóesés Borsod megyében sem. Jelenleg csaknem 10 hókotró dolgozik az utak megtisztításán elsősorban a Bükkben és Sátoraljaújhely térségében - tudta meg a Független Hírügynökség Szilvai József Attilától, a Regionális Közútkezelő Főmérnökség helyettes vezetőjétől. Ezeken a területeken 15-20 centiméteres hó esett, másutt 4-5 centi. Két baleset is történt hajnalban. Sátoraljaújhelynél egy Suzuki csúszott le az útról, egy nőt könnyebb sérüléssel szállítottak kórházba. Szintén könnyebb sérüléssel megúszta annak az autónak a vezetője, amely Szikszónál csúszott egy kamion alá a jeges út miatt.

Békés megyét sem kerülte el a havazás. Az este 10-15 cm hó hullott. Békéscsabán 26 munkagéppel sózzák és takarítják a havat. Az utak mindenütt lassan járhatóak, havazás miatt elzárt településekről nincs hír. Hóátfúvásokra kell számítani a főutakon, jelenleg is havazik. Jász-Nagykun-Szolnok megyében is gondot jelent a havazás. Az utak csúszósak, latyakosak de mindenütt járhatóak. Az erős szél miatt hóátfúvásokra kell itt is számítani. Információink szerint több autó is árokba csúszott a latyakos utakon, de személyi sérülés nem történt.

A dél-alföldön is intenzív havazás kezdődött az éjszaka, eddig tíz centis hó hullott. A városokban nehezen járhatóak az utak, sok a koccanás. Szegednél az Algyői úton három autó koccant. A régi 5-ös úton a röszkei bekötőút közelében két autó ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, de az egyik autó kigyulladt és kiéget. Az eddigi adatok szerint egy külföldi Audi A4 áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött egy magyar Renault Thaliával. Az ütközéstől az Audi kigyulladt, a benne ülők még idejében kijutottak a járműből. A baleset helyszínén a műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta a régi 5-ös utat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!