Friss hírek

2009.02.23. 13:37

HAVAZÁS - Továbbra sincs fennakadás a fővárosban

<p>Továbbra sincs fennakadás Budapesten az éjfél óta tartó folyamatos havazás ellenére. Az utak járhatók és a BKV összes járműve is rendben tud közlekedni.</p>

Csaknem 90 munkagéppel takarítják a fővárosi utakat az éjfél óta tartó havazás miatt. A fő- és tömegközlekedési utak így járhatók, a munkagépeknek azonban a folyamatos havazás miatt újra- és újra vissza kell térni ezekre az útszakaszokra. A mellékútvonalak síkosság mentesítése így csak később várható. Ennek ellenére mindenhol lehet közlekedni - mondta el a Független Hírügynökségnek hétfőn kora délután Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) szóvivője.

A BKV minden járata is rendben közlekedik. A közlekedési társaság azonban arra figyelmeztet, hogy a buszok és villamosok lépcsői csúszósak lehetnek, ezért az utasok óvatosak legyenek le- és felszállás közben.

A BKV azt javasolja, hogy aki teheti, inkább hagyja otthon autóját és válassza a tömegközlekedést. A közterület-fenntartó figyelmeztetése szerint, aki azonban mégis kocsiba ül, a téli útviszonyoknak megfelelő sebességgel menjen. Leszögezik azt is, hogy a biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen a téli gumi.

Az FKF arra kéri a házak tulajdonosait és a társasházak üzemeltetőit, hogy az épületek előtti járdákat tisztítsák meg a balesetek elkerülése érdekében. Az ehhez szükséges eszközök és síkosság mentesítő anyagok a cég ügyfélszolgálati irodáiban és a hulladékgyűjtő udvarokban vásárolhatók meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!