Friss hírek

2009.02.19. 14:48

HANGOS SPORTHÍREK DÉLUTÁN

<p>- Két meccs elmarad a Soproni Ligában<br />- Sztrájk lassítja a munkálatokat Dél-Afrikában</p>

A hóhelyzet és a pályák rossz állapota miatt két mérkőzés is elmarad a Soproni Liga tavaszi idényének nyitófordulójában. A ZTE - DVSC és a Győr - Haladás összecsapás marad el, ezeket jövő hét szerdán, 17 órakor pótolják majd. Eredetileg úgy volt, hogy a Vasas - Honvéd és a Paks - Kecskemét találkozót is elhalasztják, de a két pályaválasztó klub később felülvizsgálta és megváltoztatta a halasztás iránt írásban benyújtott kérését, és végül úgy döntött, megrendezi a találkozt.

Körülbelül 400 munkást bocsátottak el az egyik világbajnoki stadion építkezéséről Dél-Afrikában, mert illegálisan sztrájkoltak, amivel veszélybe sodorták a befejezés határidejét. Az afrikai országban 2010-ben lesz labdarúgó világbajnokság. A Mbombela stadion munkásai már korábban is többször sztrájkoltak, tavaly februárban például a fizetésük megduplázását követelték. Nemrégiben két másik vb-helyszínen, Durbanban és Cape Townban is hasonló okok miatt szüntették be a munkát a dolgozók, de a szervezők biztosak benne, hogy ezek a létesítmények időben elkészülnek.

A versenycsapatoknak kellene birtokolniuk a Forma-1-es reklámjogokat - jelentette ki a Red Bull és a Torro Rosso tulajdonosa, Dietrich Mateschitz. Az osztrák milliárdos szerint nem szabadna engedni, hogy mások értékesítsék a sportág reklámjogait. A szakember úgy látja, hogy az istállók alkotják a Forma-1-et és ők viselik a pénzügyi kockázatot is. A tulajdonos úgy véli, az lenne a leglogikusabb lépés, ha "átvennék a hatalmat" a sportágon belül. Max Mosley nagy barátja Mateschitz-nek, de a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke szerint a reklámjogok a Formula One Managementet illetik, mert a FIA nekik adta el az értékesítési jogokat. A FIA elnöke szerint, amennyiben a csapatok elégedetlenek a jelenlegi helyzettel, akkor nyugodtan alapíthatnak egy rivális bajnokságot, amelyet a FIA nagyon szívesen bejegyezne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!