Friss hírek

2009.02.10. 21:55

Felgyújtotta a kosarat adó lányt

<p>Bíróság elé állítottak kedden Franciaországban egy pakisztáni férfit, akit azzal vádolnak, hogy felgyújtott egy 21 éves marokkói lányt, aki visszautasította házassági ajánlatát. A tárgyaláson sírva kért bocsánatot, de nem a megnyomorított áldozatától.</p>

Az egész Franciaországot megrázó gyilkossági kísérlet még 2005 novemberében történt. A pakisztáni Mustaq Amer Butt benzinnel lelocsolta az akkor még tizenéves barátnőjét, aki visszautasította, hogy hozzámenjen feleségül.

"Iszonyúan dühös lett, és azt mondta, hogy meg fog ölni" - zokogott a lány a franciaországi Bobigny-ban zajló tárgyaláson: "Elővett egy kis kannát, és elkezdett üldözni. Mindenem lángolt".

Chahrazad Belayni testfelületének 60 százaléka megégett, hetekig feküdt kómában. Azóta számos fájdalmas operáción eset át, majd elkeseredettségében 2006 végén öngyilkosságot kísérelt meg.

Butt szintén könnyek között mondta el a bíróságnak, hogy először önmagát akarta megölni, miután a lány kikosarazta. "Azt mondta nekem, hogy tűnj el, gyújtsd fel magad!" - mondta a férfi hozzátéve, hogy a benzint eredetileg saját magának szánta.

Miután a lány elhagyta a tárgyalótermet, a bíróságtól kért bocsánatot tettéért.

A férfit gyilkossági kísérlettel vádolják, a tervek szerint már pénteken megszülethet ügyében az első ítélet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!