Friss hírek

2009.02.15. 15:37

"Elkelt" a kenti herceg fia

<p>Az európai királyi családok újabb tagja "kelt el": Michael kenti herceg fia Valentin-napon megkérte barátnője kezét. A Kensington Palota szóvivőjének vasárnapi bejelentése szerint Lord Frederick Windsor és színésznő kedvese, Sophie Winkleman esküvőjét még idén megtartják.</p>

A 29 éves, Freddie-ként is ismert Lord Frederick két éve ismerkedett meg jövendőbelijével, a 28 éves Winkleman kisasszonnyal, aki eddig televíziós sorozatokban vállalt színészi munkáival szerzett magának hírnevet. A színésznő a kamerák előtt már kipróbálhatta, milyen érzés a királyi család tagjának lenni, eljátszotta ugyanis Eleanor hercegnő szerepét az ITV csatorna "The Palace" (A Palota) című sorozatában, de egyebek mellett szerepet vállalt a négyes csatorna "Peep Show" című sorozatában is.

A hírnévért Lord Fredericknek sem kellett a korábbi években a szomszédba mennie: az Etonban és Oxfordban tanult fiatalember azelőtt modellként is dolgozott, 1999-ben azonban gyakran az éjszakai élet "sztárjaként" került a londoni újságok címlapjára, főként amikor a rendőrség kokainnal a zsebében buktatta le. V. György király dédunokája mostanra már megállapodott, és az amerikai befektetési bank, a J.P. Morgan pénzügyi elemzőjeként dolgozik.

Lord Frederick egyébként a 31. a brit trónöröklési sorban, amelynek apja, Michael herceg már nem tagja. II. Erzsébet királynő unokatestvére ugyanis elvesztette jogát a Buckingham palotára, amikor 1978-ban feleségül vette a katolikus Marie-Christine von Reibnitz bárónőt, aki az anglikán egyház kedvéért sem volt hajlandó lemondani hitéről. A kenti herceg azonban ezzel kikerült a trónutódlók sorából, noha addig az előkelő nyolcadik helyen állt. Gyermekeiknek viszont - Lord Frederick és Lady Gabriella Windsor - megmaradt a joguk a koronára, mert a királyi ház álláspontja szerint ők még mindig "az anglikán egyház közösségében élnek".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!