Friss hírek

2009.02.27. 17:47

Chavez: Betegsége óta nem volt ilyen jól Fidel Castro

<p>Fidel Castro betegsége óta nem volt olyan jól, mint most - jelentette ki pénteken Hugo Chavez venezuelai elnök, miután meglátogatta a kubai kommunista párt vezetőjét. A 83 éves "Commandante" 2006 júliusában műtéten esett át, és azóta nem mutatkozott nyilvánosan. Állapota titoknak számít.</p>

"Nagyon, nagyon jól van, sokkal jobban, mint az elmúlt három évben bármikor, amikor meglátogattam" - közölte Hugo Chavez az állami televízióban mondott beszédében, közvetlenül azután, hogy hazatért Kubából. A venezuelai elnök elmondása szerint Latin-Amerika helyzetéről, az Egyesült Államok új kormányáról, a pénzügyi válságról és a kétoldalú kapcsolatokról tárgyaltak. Chavez szerint "nagyon el vannak tévedve" azok az emberek, aki szerint Castrót maga alá gyűri betegsége.

A 83-dik évében járó Fidel két és fél éve súlyos hasi műtéten esett át, és azóta nem is mutatkozott nyilvánosan. Csak fényképeken és videofelvételeken lehetett látni, legutóbb a múlt héten. A titkos helyen rejtőző "Commandante" az ország vezetését egy évvel ezelőtt átadta öccsének, a 78 éves Raulnak. Decemberben egyébként az a hír terjedt el, hogy Fidel már nincs is az élők sorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!