Friss hírek

2009.02.27. 12:17

Az SZDSZ szerint bujkáló jutalmakat osztanak Békéscsabán

<p>Nyolcvannyolc millió forint jutalmat terveznek az idei évben kiosztani a városháza dolgozói és a városvezetők között Békéscsabán. Az SZDSZ városi képviselő csoportja szerint túlzó ez az összeg, ráadásul nem derül ki, hogy miért adnak jutalmat, és ki mennyit kap. A szabad demokraták szerint maximálni kellene a kiosztható jutalmak összegét, és csak pluszt jutalmaznának - hangzott el az SZDSZ pénteki sajtótájékoztatóján Békéscsabán.</p>

Vámos József, az SZDSZ békéscsabai városi frakciójának vezetője bujkáló jutalmakról beszélt sajtótájékoztatóján. A szabad demokrata városatya szerint hiába kérték, hogy a költségvetésben tételesen szerepeljen, hogy mennyi jutalmat kapnak a városvezetők valamint a jegyző és az aljegyző, ez nem valósult meg. A költségvetésben 88 millió forintot állítottak be jutalmazásra, a polgármesteri hivatal egy milliárdos bérkeretén belül. Ebből azonban nem derül ki, hogy mennyit és miért kap plusz pénzt a polgármester, az alpolgármesterek a jegyző és az aljegyző.

A képviselő elfogadhatatlannak nevezte azt a gyakorlatot, hogy a polgármester nem tájékoztatja a közgyűlést a jegyző és az aljegyző jutalmazásáról. Vámos József szerint ebből adódhatott az, hogy a város korábbi jegyzőjének több tízmilliós jutalmáról csak utólag értesültek a képviselők. A szabad demokrata politikus szerint a jelenlegi jövedelmi viszonyokat figyelembe véve a jutalom összege nem haladhatná meg három havi munkabér összegét. Ez is csak akkor járhatna a városvezetőknek, ha emögött valóban pluszteljesítmények állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!